Κέντρο Αριστείας-IFSO Accreditation

centre-of-excellence-ifso-accreditationΗ ψυχολόγος Υγείας Α. Χατζηδημητρίου είναι υπεύθυνη από το 2007 της ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς βαριατρικής χειρουργικής, νοσογόνου παχυσαρκίας και διατροφικών διαταραχών στην Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με διευθυντή τον χειρουργό Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO Accreditation) λειτουργεί πλέον η Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, την οποία διευθύνει ο διάσημος Έλληνας χειρουργός Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Η κλινική, πριν από λίγες ημέρες, απέκτησε την επίσημη Πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO Accreditation) και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των καλύτερων κέντρων του κόσμου.

Η πιστοποίηση δόθηκε μετά από διετή αξιολόγηση, την οποία πραγματοποίησαν ειδικοί πραγματογνώμονες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με την διεθνή πιστοποίηση η κλινική του Δρ. Κωνσταντινίδη πληροί τα απαραίτητα κριτήρια και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βέλτιστης φροντίδας στον νοσογόνα παχύσαρκο ασθενή, που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, καθώς και σε ενήλικους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

14.000 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η χειρουργική ομάδα, του Δρ. Κωνσταντινίδη με εμπειρία 14.000 λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και 700 ρομποτικών, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 επεμβάσεις σε παχύσαρκους ασθενείς!

Οι χειρουργικές επεμβάσεις αφορούσαν τη λαπαροσκοπική τοποθέτηση ρυθμιζόμενου γαστρικού δακτυλίου, τη λαπαροσκοπική και ρομποτική γαστρεκτομή sleeve και τη λαπαροσκοπική και ρομποτική γαστρική παράκαμψη (bypass).

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της Κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής (το 1994 έγινε η πρώτη λαπαροσκοπική επέμβαση χειρουργικής παχυσαρκίας και το 2006 η πρώτη ρομποτική ) η ομάδα του Δρ. Κωνσταντινίδη πραγματοποίησε πρωτοποριακές επεμβάσεις αποσπώντας διεθνή βραβεία και σήμερα είναι μεταξύ των κορυφαίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Βοστώνη των ΗΠΑ.

Την ομάδα του Δρ. Κωνσταντινίδη απαρτίζουν διακεκριμένοι χειρουργοί, γαστρεντερολόγοι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι, κλινικοί διατροφολόγοι και ψυχολόγοι υγείας. Όλα τα μέλη της ομάδας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία με θητεία σε διάσημα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού.

Πηγή: www.kkonstantinidis.gr