Στάλω Γ. Μεστάνα

Η Στάλω Γ. Μεστάνα γεννήθηκε το 1966 στην Κύπρο.

Ξεκινώντας τις σπουδές της στο Reading University απέκτησε με διάκριση το πρώτο της πτυχίο στην Χημεία τροφίμων. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της διατροφολογίας στο Kings’ College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, και εν συνεχεία απέκτησε στο ίδιο πανεπιστήμιο δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην διαιτολογία. Κατά την φοίτηση της τιμήθηκε με την ακαδημαϊκή διάκριση John Yudkin Prize.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα για να εργαστεί ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος οι σπουδές τις στα Βρετανικά πανεπιστήμια αναγνωρίστηκαν ισότιμα με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας –Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου .

Από πολύ νωρίς στην καριέρα της δούλεψε σε ένα εύρος διατολογικών κέντρων με συνεχόμενη ανοδική πορεία. Η άριστη επιστημονική της κατάρτιση την οδήγησε να συνεργαστεί σε κλινικά πλαίσια με καταξιωμένους γιατρούς και ν’ αναλάβει απτό 1992 έως το 1994 την διεύθυνση του Συμβουλευτικού Διαιτολογικού Κέντρου στο Μαιευτήριο Μητέρα.

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης, έχει εργαστεί ως εισηγήτρια για μεγάλο φάσμα σεμιναρίων σε θέματα διατροφής σε συνεργασία με διαφόρους οργανισμούς. Έχει διατελέσει καθηγήτρια διατροφής και διατολογίας στο Κολέγιο Αθλητικών Επιστημών και εν συνεχεία από το 2000 έως το 2005 εργάστηκε ως καθηγήτρια στην Σιβιτανίδειο Σχολή.

Απο το 1992 έως και σήμερα είναι Υπεύθυνη Διαιτολογικού τμήματος στην Σ.Β.Ι.Ε. – Σχολή Βοηθών Ιατρικών Επαγγελμάτων και από το 2010 έως και σήμερα είναι επίσης Υπεύθυνη Διαιτολογικού τμήματος του IST College – University of Hertfordshire.

Απο το 1994 διατηρεί το προσωπικό της διατολογικό γραφείο.

Τα τελευταία δύο χρόνια από το 2013 είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής Υγείας Live Well, Be Well. Είναι υπεύθυνη διατροφής και διατολογίας και υποστηρίζει διατροφικά ένα εύρος ιατρικών παθήσεων και διατροφικών διαταραχών σε συνδυασμό με την ψυχολογική υποστήριξη, για τις περιπτώσεις που κρίνετε απαραίτητη.

Είναι Μέλος διεθνούς φήμης Επιστημονικών Εταιριών και ετησίως δημοσιεύεται η ερευνητική της δραστηριότητα σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Αρθρογραφεί συστηματικά σε περιοδικά και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού.