Η Χρυσάνθη Πισπιρίγκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Η θέλησή της να ασχοληθεί με τον κλάδο της Ψυχολογίας αναδείχθηκε ήδη από την παιδική-εφηβική της ηλικία όπου οι «σημαντικοί άλλοι» στην ζωή της, και όχι μόνο, την πλησίαζαν για να τις εκμυστηρευτούν τους προβληματισμούς τους. Η θέληση της αυτή λοιπόν, ισχυροποιήθηκε και έγινε η απόλυτη επιθυμία για προσφορά στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Εκπαίδευση

Σπούδασε στον τομέα της Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College). Κατά την διάρκεια των σπουδών της είχε πλούσια δραστηριότητα σε κλινικές της Αθήνας πραγματοποιώντας την πρακτική της άσκηση καθώς και σε οργανισμούς προσφέροντας εθελοντική εργασία. Επίσης, συμμετείχε ενεργά σε ακαδημαϊκές φοιτητικές ομάδες, πρωτίστως της Ψυχολογίας αλλά και σε άλλα αντικείμενα όπως το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ψυχολογία, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire της Μ. Βρετανίας. Συνέχισε να δραστηριοποιείται σε διάφορους οργανισμούς και υπό την εποπτεία των καθηγητών της δούλεψε σε δράσεις πρόληψης υγείας και ψυχολογικής στήριξης σε ενήλικες, γονείς και παιδιά-εφήβους καθώς και σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα (ομάδες γονέων, επιστημονικές έρευνες).

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια ανάπτυξης της επιστημονικής και επαγγελματικής της κατάρτισης έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων. Έχει εκπαιδευτεί στην γνωσιακή συμπεριφοριστική προσέγγιση, τις δεξιότητες συμβουλευτικής και την διαχείριση-αντιμετώπιση άγχους και έχει εξειδικευτεί στον συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης.

Επαγγελματική Εμπειρία

Η εργασιακή της εμπειρία ξεκίνησε από νωρίς παράλληλα με τις σπουδές της πραγματοποιώντας πολυετή εθελοντική εργασία στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», που αργότερα έγινε συνεργασία, καθώς και δράσεις σε άλλους οργανισμούς. Περιλαμβάνει την αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών παραγόντων, διαταραχές της συμπεριφοράς και του συναισθήματος καθώς και την συμβουλευτική προσέγγιση και ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων, εφήβων και της οικογένειας.

Επίσης, δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης όντας στη διοίκηση και διδασκαλία του τομέα της Ψυχολογίας. Έχει συνεργαστεί με κέντρα υγείας προσφέροντας επιστημονικές υπηρεσίες σε θέματα πρόληψης υγείας και θεραπείας.

Κάνει ατομικές συνεδρίες και οργανώνει σεμινάρια για ομάδες ως στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας ως την βάση για ποιότητα ζωής.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).